Aardappelroosjes

Recept 01

Nodig:

3 plakjes bladerdeeg, 1 zoete aardappel, 50 gram geraspte kaas, 1 theelepel bieslook, 1 ei en een snufje zout. (Recept 01)

 

1.

Rasp de schil van de aardappel en snijd hem doormidden. Snijd hem daarna in hele dunne plakjes

2.

Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar. Rol er een dunne, lange plak van en snijd de plak in 6 gelijke repen.

3.

Smeer de plakjes bladerdeeg met een kwastje in met een geklopt ei. Leg daarop op de helft de aardappelschijfjes en smeer de aardappels in met het geklopte ei. Strooi als laatste nog wat geraspte kaas over de bladerdeeg-reepjes.

4.

Rol de reepjes bladerdeeg op tot rolletjes. Strooi er als laatste wat bieslook overheen.

5.

Doe de aardappelroosjes in muffin-vormpjes  en bak ze gaar in 13 minuten in de Airfryer op 180°C. of oven 200°.

6.

Je kunt de aardappelroosjes laten afkoelen. Natuurlijk zijn ze het lekkerst wanneer je ze warm opeet. Smakelijk eten!

Adres:
Hoefkestraat 48
5611RM Eindhoven
T: 06-28 70 35 53
E: info@kookidoki.nl

Share This